Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Radovan Višković u hajci na vuka

Udruženje lovaca “Komić” iz Milića je hajkom na vuka danas i zvanično otvorilo ovogodišnju lovnu sezonu u kojoj učestvuje više od 100 lovaca. U nedavnoj hajci kod Teslića, vukovi su nadmudrili lovce, te nijedan nije odstrijeljen.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je na početku akcije u svojstvu predsjednika Udruženja “Komić” pozdravio lovce pred polazak u hajku. Višković je rekao da se hajka na vuka u Milićima organizuje prve nedjelje u martu i da je već postala tradicionalna.

“Nismo u poziciji da biramo vremenske uslove. Danas je težak dan, sa dosta magle i padavina, zbog čega ćemo skratiti prvobitno zamišljeni lov na prostore gdje je ranije lociran vuk koji čini štetu”, rekao je Višković.

On je istakao da će Lovačko udruženje “Komić” do kraja aprila organizovati manje hajke, pokušavajući da što više vukova neutrališu sa ovog terena.

Višković je rekao da je danas u lovu na vuka, osim milićkih, dosta lovaca iz Srbije, kao i iz Podrinja i Semberije, te sa Romanije, koji su dragi prijatelji od davnina.

“Mislim da ćemo imati uspješan lov”, rekao je Višković, koji je lovcima poželio dobar pogled.

On je lovce pozvao na tradicionalno druženje nakon lova kod lovačke kuće u selu Vrtoče.

Glavni lovovođa u Udruženju “Komić” Siniša Alaksić rekao je da se danas okupilo više od 100 lovaca u želji da ulove vuka i možda donesu trofej.

“Vrijeme je loše. Trudićemo se da lov bude uspješan, organizovaćemo se u dvije grupe, a lovićemo u rejonu Crvene stijene – Višnjica”, izjavio je Aleksić.

Boban Dimitrić iz ovog udruženja, koji se bavi lovom od 2000. godine, kaže da se nada da će ulova biti i danas, očekujući da odstrijele bar jednog vuka.

“Bilo je ulova dobrih na raznim lokacijama. Radujem se današnjem druženju uprkos lošim vremenskim uslovima i vjerujem da ćemo uspješno završiti hajku”, izjavio je Dimitrić, koji je prije četiri godine odstrijelio dva vuka.

Branislav Tanasijević, član Lovačkih udruženja “Čauš” iz Bratunca i “Javor” iz Srebrenice, koji je 20 godina lovac, izjavio je da ga ni snijeg, ni kiša ne mogu omesti u lovu i dobrom druženju.

“Ovo je jedina hajka u regiji Birač, na čemu smo zahvalni domaćinima što je prerasla u tradiciju. Uvjeren sam da ćemo uloviti vuka jer je dosta ljudi prijavilo štetu”, izjavio je Tanasijević.

Izvor: Agencije
6,200FansLike