Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Rat” peticijama: Poznati bosanski jutjuber napravio peticiju za hapšenje Dodika

Nakon što je odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko prije nekoliko dana nametnuo zakon o negiranju genocida, u Bosni i Hercegovini su se kod pojedinih građana uzburkale strasti.

Kao da nema pravih problema u “državi”, sada se, zahvaljujući djelovanju stranaca, raspravlja o nacionalnim (nacionalističkim) temama i peticijama.

Dodikova peticija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u petak (23.07.) je zvanično pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Dodik je pozvao građane Republike Srpske da što masovnijim potpisivanjem peticije odbiju političke manipulacije dijela Zapada, koji želi da jedino srpski narod u Evropi bude okarakterisan kao genocidan.

Takođe, Dodik je poručio građanima da svojim potpisom na ovu peticiju odbijaju da se srpskom narodu i svim građanima RS zabrani pravo na slobodu mišljenja.

Stanovnici Gradiške su danas imali priliku da potpišu tu peticiju, a o tome više pročitajte ovdje.

Kontra-peticija Amara Hadžića

“Svi koji misle da Milorad Dodik treba da bude uhapšen i procesuiran neka potpišu ovu peticiju”, navodi se u opisu online peticije koju je pokrenuo poznati bh. jutjuber Amar Hadžić.

U opisu se dalje navodi da se posljednji događaju vezani za Milorada Dodika mogu okarakterisati kao državni udar:

“Posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcjepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti.”

Peticija je pokrenuta u nedjelju, a do trenutka pisanja ovog teksta, 42.588 ljudi je potpisalo ovu online peticiju.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow