Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Republički štab o trećoj dozi: Odmah organizovati davanje buster doze vakcine

Republički štab za vanredne situacije, na 100. sjednici održanoj juče, donio je Zaključak o primjeni buster doze vakcina protiv Covid-19 u Republici Srpskoj.

“Štab se upoznao sa Informacijom o primjeni buster doze vakcina protiv kovida u Republici Srpskoj. U skladu sa ovim zaključkom, zadužen je Institut za javno zdravstvo RS da odmah planira, organizuje i zajedno sa drugim zdravstvenim ustanovama, sprovede vakcinaciju stanovništva RS buster dozom vakcina protiv kovida, te izda potvrde o sprovedenoj vakcinaciji. Takođe, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske zadužen je da redovno izvještava Republički štab za vanredne situacije o aktivnostima u vezi sa ovim zaključkom”, navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama.

“Štab se upoznao sa Informacijom o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama, za period od četiri mjeseca, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2 i istu prihvata. Zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Srpskoj sprovede postupke javnih nabavki roba”, stoji u saopštenju.

Izvor: srpskainfo.com
7,200FansLike
457FollowersFollow