Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Rezultati gradiške policije: Za vikend kaznili 43 pijana vozača i jednog pješaka

Na području koje operativno pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Gradiška, 25. i 26. juna (subota i nedjelja) u vremenu od 2.00 do 04.00 časa, realizovana je akcija sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Kako kažu iz policije, tokom navedene akcije, 43 vozača i jedan pješak sankcionisani su zbog prisustva alkohola u organizmu.

“Kod 24 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 14 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, kod četiri vozača i jednog pješaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode, a jedan vozač je odbio da se podvrgne alkotestiranju”, saopštili su iz PU Gradiška.

Pronađena “marihuana”

Iz policije dodaju da su tokom sprovođenja akcije policijski službenici zaustavili i kontrolisali lice inicijala D.G. iz Gradiške kojom prilikom je isti policijski službenicima predao određenu količinu suve biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Zbog počinjenog prekršaja po članu 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga licu D.G. uručen je prekršajni nalog.

“Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključeno je u saopštenju policije.

Gradiskalive.com
6,700FansLike