Cookie Consent by Free Privacy Policy website

RHMZ: Upozorenje na jak olujni vjetar u cijeloj Republici Srpskoj

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jak olujni vjetar za period od 19. do 21. oktobra za teritoriju cijele Republike Srpske.

“U četvrtak 19. oktobara tokom dana jača južni i jugozapadni vjetar, prvo na zapadu i jugu, a zatim i u ostalim predjelima. Popodne i uveče vjetrovito uz jak, u višim predjelima olujni vjetar. Udari vjetra od 40 do 70 km/h, na planinama na zapadu 90 km/h. U petak 20. oktobra očekuje se olujni vjetar u svim predjelima, kada će udari vjetra biti od 60 do 90 km/h, na planinama ponegdje i preko 100 km/h”, navedeno je u saopštenju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Pored toga, u subotu 21. oktobra ujutru se očekuje jak do olujni vjetar, gdje će udari vjetra biti od 50 do 80 km/h.

“Na sjeveru vjetar slabi, a do kraja dana vjetar će oslabiti i na jugu i istoku. Padaće umjerena, na jugu i jugozapadu jača kiša. U Hercegovini se očekuju obilne padavine od 80 do 120 mm kiše”, navedeno je u saopštenju RHMZ.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
457FollowersFollow