Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Ryanair” ukida tri linije sa banjalučkog aerodroma

Nakon serije ukinutih letova sa aerodroma u Sarajevu, Banjaluci i Tuzli, jedna aviokompanija najavila je daljnje redukovanje letova s banjalučkog aerodroma.

Niskobudžetni operater “Ryanair” objavio je kako s početkom zimske sezone neće obavljati letove iz Banjaluke za Šarloa, Nirnberg i Berlin.

Kako prenosi Ex-Yu Aviation portal, “Ryanair” će tokom zimske sezone pauzirati let za Šarloa 6. novembra, a obnavljanje linije se očekuje već 15. marta. Druge dvije linije, za Nirnberg i Berlin, za sada su ukinute na neodređeno vrijeme.

Izmjenama u redu vožnje, ovaj avioprevoznik će letjeti iz Banjaluke na četiri destinacije – Beč, Memingen, Stokholm i Geteborg.

“Do ovog razvoja dolazi nakon što je “Ryanair” u januaru prekinuo svoje operacije između Banjaluke i Bergama. Prevoznik je ovog ljeta takođe ukinuo letove iz Tuzle nakon svađe oko državnih poreza”, podsjeća Ex-Yu Aviation, podsjećajući kako je i druga aviokompanija, Wizz Air, ovog ljeta ukinula letove između Banjaluke i Stokholma, dok će letovi za Hamburg biti obustavljeni 28. oktobra.

Wizz Air će iz ovog grada održati linije za Basel i Dortmund.

Iz banjalučkog aerodroma su ranije najavili kako su u pregovorima sa “Turkish Airlines” oko uspostave linije za Istanbul, a u pregovorima su još Kipar, Atina, i jedna mediteranska destinacija, podsjeća isti izvor.

Izvor: Nezavisne
7,400FansLike
459FollowersFollow