Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Sahranjen Radenko Bašić: Veliki gubitak za Prijedor, ali i za Srpsku (Foto)

U gradskom groblju u Prijedoru danas je sahranjen ubijeni načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić.

Prethodno je održana komemoracija na kojoj su pored porodice, radnih kolega i brojnih sugrađana, koji su došli da odaju počast sugrađaninu, prisustvovali i premijer Srpske Radovan Višković, direktor Policije Siniša Kostrešević, ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić i gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor.

Svi oni su se na početku komemoracije upisali u knjigu žalosti. Komemoracija je počela minutom ćutanja.

Premijer Višković je tokom svog govora istakao da ubistvo Bašića ogroman i nenadoknadiv gubitak za porodicu, radne kolege i grad u kome je živio i radio.

“Zbog njegovih najbližih, supruge i dvoje djece i zbog Prijedora koji danas oplakuje svog cijenjenog sugrađanina, angažovani su kapaciteti nadležnih institucija da se otkriju ubice nevinog čovjeka”, poručio je Višković.

Izražavajući saučešće porodici, premijer je istakao ponos svih što je Bašić bio pripadnik policije Republike Srpske i poručio da nikada neće biti zaboravljena njegova dobrota i plemenitost.

Načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović istakao je da je Bašić uživao veliki ugled i poštovanje kod kolega, saradnika, prijatelja, građana i svih koji su ga poznavali, i da je vijest o svirepom činu ostavila njegove kolege u tuzi i nevjerici.

“Radenko je volio svoj grad, volio je svoje sugrađane, časno i pošteno skoro tri decenije bio je u službi bezbjednosti građana i to je nešto što nikada nećemo zaboraviti”, dodao je on.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor dodao je da je Srpska, a i grad Prijedor ostao bez velikog čovjeka.

“Svi smo na gubitku”, istakao je Јavor.

Јavor, ističe da je vijest o ubistvu Bašića rastužila Prijedorčane, te istakao kako vjeruje da će počinioci ubistva biti privedeni pred lice pravde, a da će porodica smoći snage da prebrodi teške trenutke.

Predsjednik mjesnih boračkih organizacija MUP-a Srpske regije Prijedor Vojislav Kondić rekao je da je Radeko pripadao onoj nesretnoj generaciji koja je ravno iz školskih klupa ušla u vihor rata, a borio se hrabro i pošteno, kao i njegovi preci koje je iznjedrila Kozara koji su vjekovima borili primorani da se bore za slobodu i opstanak srpskog naroda.

Podsjećamo, u  Republici Srpskoj danas je Dan žalosti.

Izvor: RTRS
7,200FansLike
457FollowersFollow