Cookie Consent by Free Privacy Policy website

SIPA realizovala akciju u Gradišci i Sarajevu, spriječeno krijumčarenje 100 migranata

Dvije osobe uhapšene su u akciji “Istok-San” koja je usmjerena na razbijanje organizovane grupe koja je u prethodnom periodu prokrijumčarila više stotina migranta porijeklom iz Pakistana i Bangladeša iz BiH u zemlje EU.

“Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa policijskim službenicima Granične policije BiH juče su na devet lokacija na području Gradiške i Sarajeva realizovali operativnu akciju koja se odnosi na razbijanje organizovane grupe za krijumčarenja migranata. Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizovanje grupe ili udruženje za izvršenje krivičnih djela trgovine ljudima i krijumčarenje migranata i krijumčarenje ljudi propisana Krivičnim zakonom BiH”, navodi se u saopštenju SIPA.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

“Tokom realizacije operativne akcije ostvarena je saradnja sa policijskim tijelima Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Republike Austrije te Europola, kao i sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo”, navode iz SIPA.

Dodaju da je operativnom akcijom “Istok-San” spriječeno je krijumčarenje preko stotinu migranata.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike