Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Služba hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška dobro organizovan tim

Predstavnici Službe hitne medicinske pomoći Dom zdravlja Gradiška, načelnik službe dr Zlatko Kotaraš, medicinski tehničar Saša Mitrović i vozač Milan Stijaković, učestvovali su u pokaznoj vježbi koja je organizovana protekle subote povodom obilježavanja Svjetskog dana urgentne medicine.

U parku Petar Kočić u Banjaluci prikazana je simulacia saobraćajnog udesa. Medicinski profesionalci su prikazali građanima put od zbrinjavanja unesrećenih u situaciji kada se građani nađu u prilici da pruže prvu pomoć, do profesionalnog zbrinjavanja pacijenata od strane medicinskih radnika.

Ekipa Službe hitne medicinske pomoći iz Gradiške je dobila najveće pohvale od strane organizatora kao dobro organizovana i tim koji blagovremeno i adekvatno reaguje u hitnim situacijama.

Učesnici u organizaciji vježbe i obilježavanja Svjetskog dana urgentne medicine bili su: Univerzitetski klinički centar Srpske, Resuscitacioni savez Republike Srpske, Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci, Omladinske organizacije Crvnog krsta, Dom zdravlja Gradiška, Služba hitne pomoći Banjaluka, kao i Zavod za transfuzijsku medicinu Srpske.

Izvor: radiogradiska.com | G.Vlainić
7,400FansLike
457FollowersFollow