Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Snijeg uzrokovao probleme širom BiH, došlo i do prevrtanja kamiona (Foto)

Padavine koje su danas zahvatile našu zemlju, izazvale su probleme u odvijanju saobraćaja na brojnim putevima, a najviše poteškoća zadale su vozačima teretnih vozila.

Ugaženog snijega ima na putevima širom BiH, a naročito u višim predjelima i planinskim prevojima gdje su zabilježene brojne nesreće i prevrtanja kamiona.

Iz BIHAMK-a su apelovali na maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putevima.

Snijeg izazvao probleme na putevima na Kupresu (Foto: Teretnjaci)

“Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na dionicama Kupres-Šuica i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano”, navedeno je.

Takođe, prema izvještaju zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta došlo je do obustave saobraćaja za teretna vozila na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, dok se putnička vozila saobraćaju otežano.

Prevrnuta prikolica kamiona na području Doboja (Foto: BHTruck)

U okolini Doboja, iako do tada nije bilo snježnih padavina, mokar kolovoz je uzrokovao prevrtanje dva teretna vozila. Vremenske neprilike uticale su na odvijanje saobraćaja širom zemlje, a nažalost izazvale i nesreće.

Na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije na kojima se vide problemi u saobraćaju, između ostalog i prevrnuti kamioni.

Izvor: klix.ba | N.C.
7,300FansLike
457FollowersFollow