Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Srpčanin osumnjičen da je sa maloljetnicima provalio u dvije kuće, šteta oko 25.000 KM

Policija u Srpcu uhapsila je D.K. (19) iz Srpca, zbog sumnje da je sa troje maloljetnika provalio u dvije kuće u vlasništvu iste porodice, iz kojih je ukradena veća količina novca, oružje, televizori, razni alati, vrijedni oko 25.000 KM.

Njegov sugrađanin R.Š. (26) se sumnjiči da je od D.K. kupio lovačku pušku, a kod njega su pronađene i oduzete dvije ručne bombe.

Kako se saznaje D.K. je osumnjičen da je sa maloljetnicima u Srpcu, zajedno sa tri maloljetnika u mjestu Resavac provalio u kuće oca i sina koji žive u inostranstvu te da je ukradeno oko 8.000 evra iz sefa, oružje, televizori, razni alati, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 25.000 KM.

Krađu je oštećeni u Policijsku stanicu Srbac, prijavio 28. decembra oko 16.20 časova.

“Operativnim radom policijskih službenika, identifikovan je i uhapšen D.K. koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo teška krađa sa tri maloljetnika. Daljim radom policijskih službenika, uhapšen je R.Š. koji se sumnjiči da je od lica D.K. otkupio lovačku pušku koja potiče iz krivičnog djela teška krađa, dok su kod istog pronađene i oduzete dvije ručne bombe”, rekli su iz PU Gradiška.

O svemu su obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni tužilac za maloljetnike, koji su naložili da se nakon kompletiranja predmeta protiv D.K. i tri maloljetna lica podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa, a protiv R.Š. izvještaj za počinjena krivična djela prikrivanje i nedozvoljena porizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Izvor: Nezavisne
6,200FansLike