Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Sud BiH: Određen pritvor petorici uhapšenih u akciji ”Roleks”

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Raševiću, Danijelu i Branku Dragašu, Milanu Lazareviću i Draženu Salamadiji koji su uhapšeni u akciji ”Roleks”.

U Sudu BiH navode da se njima na teret stavlja da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge. Pritvor je određe do 11. jula ili nove odluke suda.

”Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, te bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak skrivanjem dokaza ili uticajem na svjedoke”, navode u Sudu BiH.

Grupi se na teret stavlja da su u periodu od 2019. do 2021. godine prokrijumčarili oko dvije tone marihuane. Sumnja se da su drogu nabavljali u Crnoj Gori i prebacivali je u Foču i Bileću odakle su je dalje distribuisali prema BiH i dalje prema Еvropskoj uniji i to sa vozilima koja su imala ugrađene improvizovane ”štekove” za skrivanje droge.

Većina osumnjičenih ima bogate kriminalne dosijee i ranije su dovođeni u vezu sa trgovinom narkotika. Protiv Raševića i Salamadije Tužilaštvo BiH je već podiglo optužnici za krijumčarenje marihuane u okviru predmeta ”Staza”.

Izvor: ATV
7,400FansLike
459FollowersFollow