Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Šumsko gazdinstvo “Gradiška” imalo dobit oko 700.000 KM

“Šumsko gazdinstvo “Gradiška” uspješno je završilo poslovnu 2022. godinu sa 97 odsto fizičkog izvršenja planirane proizvodnje i ostvarenom finansijskom dobiti od oko 700.000 KM, a kupcima je isporučeno 146.000 kubnih metara drvnih sortimenata”, rečeno je u ovom preduzeću.

Direktor gazdinstva Slavko Španjić rekao je da je ukupan prihod od prodaje drvnih sortimenata za prošlu godinu iznosio 14,6 miliona KM.

“Finansijski obračun još nije završen, ali je već sada sigurno da će dobit u poslovanju biti oko 700.000 KM”, rekao je Španjić.

On je dodao da je bilo problema sa isporukom ogreva penzionerima i drugim kategorijama stanovništva i školama koji imaju povlaštenu cijenu od 50 KM po prostornom metru drveta, ali je ugovorena količina ipak isporučena u velikom procentu.

Španjić je pojasnio da zbog nedostatka radne snage postoji problem u izvlačenju cijepanog ogreva u metaricama, ali će nastojati da za ovu godinu pronađu efikasniji način kako bi svi na vrijeme dobili ugovorene količine.

“Pokušaćemo da sa korisnicima dogovorimo da odaberemo podizvođača koji će oblovinu za ogrev cijepati i pakovati u palete i tako isporučivati kupcima, čime bi sigurno obezbjedili da svi dobiju ogrev prije zime”, naglasio je Španjić.

On je naveo da još nije određeno kolika će ove godine biti cijena ogreva za povlaštene kategorije, ali je istakao da će i dalje biti znatno niža od tržišne. Ipak, dodao je, očekuju se korekcije cijena, posebno poskupljenje oblovine za industrijsku preradu.

Izvor: Agencije
6,700FansLike