Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Suspendovani komandir nakon hapšenja u akciji “Storidž 2” dobio otkaz

Suspendovani komandir Jedinice za podršku Policijske uprave Gradiške uhapšen u akciji “Storidž 2” Dragan Gavrilović dobio je otkaz u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je iz MUP RS.

“Disciplinska komisija Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončala je juče disciplinski postupak protiv policajca Policijske uprave Gradiška D.G., te ga oglasila disciplinski odgovornim za težu povredu dužnosti ‘Zloupotreba ili prekoračenje ovlašćenja’ za koji mu je izrekla disciplinsku mjeru prestanak radnog odnosa”, navodi se u saopštenju.

Dragan Gavrilović je suspendovan 08.05.2019. godine rješenjem načelnika PU Gradiška, a na osnovu ranije pokrenutog unutrašnjeg i disciplinskog postupka.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio je Osnovni sud u Gradišci. Gavrilovića optužnica tereti da je od 20. februara 2017. godine do 20. februara 2019. godine u više navrata za potrebe bojevog gađanja „trebovao” municiju i sačinio službene izvještaje i evidencije o tome iako bojeva gađanja nisu izvršena ili nije utrošena sva municija.

Podsjećamo, on je juče lišen slobode od strane policijskih službenika MUP-a Srpske u akciji “Storidž 2”.

Izvor: Nezavisne | Milan Ilić
7,300FansLike
457FollowersFollow