Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Sutra počinje registracija mladih za jednokratnu novčanu pomoć

Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava građane da će, od sutra, 05. jula 2022. godine započeti onlajn registracija za jednokratnu novčanu pomoć mladima u visini od 100 KM, s ciljem poboljšanja materijalnog položaja mladih u Republici Srpskoj i ublažavanja posljedica djelovanja inflacije.

Sredstva za isplatu su obezbjeđena Rebalansom budžeta za 2022. godinu, a isplata će početi sukcesivno po zaprimanju prijava.

Prijave za jednokratnu novčanu pomoć vršiće se od sutra putem ovog linka (trenutno nije u funkciji), a prijaviti se mogu mladi sa prebivalištem u Republici Srpskoj ili Brčko Distriktu sa državljanstvom BiH/Republike Srpske, rođeni od 1.7.1993. do 1.7.2006. godine, odnosno osobe od 16 do 29 godina.

Kako kažu iz Ministarstva finansija, prilikom podnošenja prijave u aplikaciju je potrebno unijeti lične podatke: ime i prezime, matični broj, broj tekućeg računa, naziv banke u kojoj je račun, te označiti mjesto prebivališta. Podaci će biti tretirani u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, te kao takvi neće biti korišteni u druge svrhe.

Gradiskalive.com
6,700FansLike