Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Svi mališani rođeni 1. januara u RS dobijaju besplatno auto sjedište

Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske donijela je odluku da svim mališanima, koji u Republici Srpskoj dođu na svijet 1. januara 2022. godine, pokloni dječije auto sjedište.

Iz Agencije su saopštili da su o ovoj akciji obaviještena sva porodilišta u RS, te su poželjeli da se rađa što veći broj djece.

“Bezbjednost u saobraćaju je dio opšte bezbjednosti svake zemlje, a jedan od primarnih ciljeva Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske jeste briga o bezbjednosti djece u saobraćaju. Da bi dijete bilo bezbjedno u saobraćaju neophodno je da se prevozi u licenciranom dječijem auto sjedištu”, naveli su iz Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

Dječija auto sjedišta predstavljaju sigurnosni sistem koji se postavlja na sjedišta automobila, a namjenjen je prevozu mališana od rođenja do 12 godina.

“Postavljanje djeteta u zaštitni sistem je podjednako važno kako na dugim tako i na kratkim relacijama. Da bi dijete u svakom trenutku bilo bezbjedno, potrebno je da se uvijek za vrijeme prevoza nalazi u zaštitnom sistemu (i kada se prevozi do/od škole, vrtića, prodavnice itd.)”, poručili su iz Agencije.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
457FollowersFollow