Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Tea Kovačević odlično započela turnire u Njemačkoj (Foto)

Talentovana mlada teniserka iz Gradiške, Tea Kovačević u narednim danima nastavlja igrati turnire u U11 i U12 kategorijama na Akademiji Boris Becker – Frankfurt (Njemačka). U prvih nekoliko kola zabilježila je odlične rezultate.

“Naša Tea ponovo ima šansu da se popne na pobjedničko postolje, u svojoj starosnoj kategoriji i ovog velikog evropskog turnira iz TEN-PRO GLOBAL serije. Takođe, Tea će pokušati napraviti dobar rezultat i u starijoj U12 uzrasnoj kategoriji”, kaže Tein otac Marko Kovačević.

Turnir U11

U uzrasnoj kategoriji do 11 godina već je nanizala četiri pobjede:

  • 1. kolo: Tea – Farah Janssen (Belgija) 6-1, 6-1
  • 2. kolo: Tea – Ona Kildisaite (Latvija) 6-0, 6-0
  • 3. kolo: Tea – Stephanie Blaauwwijk (Holandija) 6-1, 6-0
  • 4. kolo: Tea – Olimpia Jagodzinska (Poljska) 6-2, 6-3

Turnir U12

I u uzrasnoj kategoriji do 12 godina Tea je odlično započela takmičenje.

U prvom kolu je ubjedljivo savladala Simonu Nikolovsku iz Makedonije rezultatom 6-0, 6-0, a danas je napravila novi uspjeh trijumfom nad jednom od najboljih Njemica, naturalizovanom Italijankom Francescom Parcelli, rezultatom 6-3, 6-0.

Njemica je na početku meča povela sa 2-0 u gemovima. Tea je nakon toga, kako kaže njen otac, “razmontirala” svoju protivnicu u nastavku meča i tako došla do vrlo važne pobjede.

“Tea je ovom pobjedom otvorila sebi mogućnost da ponovi istorijski uspjeh iz decembra 2020-te, kad je na turniru RAFAEL NADAL ACADEMY – Mallorca osvojila i svoju, ali i stariju kategoriju”, ponosno ističe Tein otac.

Puno sreće želimo Tei u nastavku turnira!

Gradiskalive.com
7,100FansLike
431FollowersFollow