Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Trojka iz bloka” treći put u Gradišci

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” po treći put u Gradišci organizuje manifestaciju “Trojka iz bloka”.

U nedjelju 15. avgusta, ispred platoa Kulturnog centra Gradiška, održaće se turnir u brzom šutiranju trojki.

Turnir počinje u 19 časova (učešće je 5KM), a sva sredstva koja budu prikupljena idu za pomoć porodici Mirković iz Laminaca.

Projekat “Trojka iz bloka”

Projekat “Trojka iz bloka” je sportsko-humanitarni događaj koji za cilj ima prikupljanje sredstava za potrebe socijalno ugroženih višedetnih porodica. Projekat se sprovodi kroz sportske manifestacije brzog šutiranja trojki u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i širom svijeta na kojima se okupljaju mladi ljudi, poznate ličnosti iz svijeta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji finansijski podržavaju realizaciju predviđenih ciljeva.

Razlog nastanka projekta Trojka iz bloka je činjenica da veliki broj djece iz višečlanih porodica živi u teškim materijalnim uslovima u kojima oskudijevaju u najosnovnijim životnim potrebama. Od samog početka rada predstavnika organizacije na terenu, došlo se do informacija da veliki broj djece i njihovih porodica, koje mahom žive u ruralnim sredinama, nemaju čak ni elementarne uslove za održavanje lične higijene. I pored činjenice da je organizacija učinila velike napore da se izgradi i opremi nekoliko desetina kupatila, kuća, bijele tehnike, domaćih životinja, plastenika i poljoprivredne mehanizacije za potrebe ugroženih porodica, realno stanje na terenu ukazuje na mnogo veću potrebu za rješavanje brojnih socijalnih problema, što ujedno poziva i na sveopštu društvenu mobilizaciju.

U planu je da se ovaj sportsko-humanitarni projekat šutiranja trojki održi u svakom većem gradu gdje se mogu okupiti ljude dobre volje, kako bi se veliki broj mladih ljudi, udruženja, poznatih ličnosti i društveno odgovornih kompanija u svojim lokalnim zajednicama uključio u sprovođenje ciljeva “Trojke iz bloka” i kroz konkretan doprinos pomogli poboljšanju uslova života djece iz socijalno ugroženih porodica.

Dugoročni plan projekta jeste da se u narednih 20 godina motiviše i uključi preko 100.000 mladih ljudi, kako bi kroz učešće u sportsko-humanitarnim manifestacijama obezbijedili uslove za bezbrižno odrastanje i srećno djetinjstvo najmlađim naraštajima.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
457FollowersFollow