Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U avgustu spajanje čelične konstrukcije mosta na Savi

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je danas tokom obilaska gradilišta na mostu preko rijeke Save u Gradišci, da radovi teku planiranom dinamikom, da se u avgustu očekuje spajanje čelične konstrukcije, a da će sve biti završeno do kraja maja 2022. godine.

“Velika pohvala izvođačima radova. Sve se odvija planiranom dinamikom i čekamo spajanje sa hrvatskom stranom i da se uradi nivelacija i spajanje sa graničnim prelazom u Gradišci. Do sada je završeno oko 60 odsto svih planiranih radova”, rekao je Mitrović.

On je danas obišao radove ne izgradnji mosta u Gradišci zajedno sa direktorom “Autoputeva Republike Srpske” Dušanom Topićem, kao i predstavnicima izvođača “Integral inženjering” i nadzora “Krebs i Kifer istern Jurop”, te Instituta IGH iz Zagreba.

Mitrović je istakao da je, prema informacijama kojim raspolaže, potpisan i ugovor za izgradnju pristupnih saobraćajnica sa hrvatske strane, te da će 14. juna u Brčkom imati priliku da o ovoj temi razgovara sa hrvatskim resornim ministrom Olegom Butkovićem.

“Samo završetak mosta, bez izgradnje pristupnih saobraćajnica, neće omogućiti da most bude stavljen u funkciju, ali očekujemo i da se sa hrvatske strane ubrzaju radovi na izgradnji tih saobraćajnica. Koliko sam informisan, taj posao je dobio ‘Integral inžinjering’ iz Laktaša, tako da će i oni uložiti dodatni napor za sve bude što prije završeno”, naglasio je Mitrović.

Direktor “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić istakao je da će spajanjem čelične konstrukcije mosta u avgustu biti završen najzahtjevniji dio izgradnje, dodajući da se intenzivno radi saobraćajnica od mosta do graničnog prelaza u Gradišci.

“Vezna saobraćajnica sa naše strane dužine 500 metara je sastavni dio ovog ugovora. Svaka strana finansira svoj prilaz mostu, a izgradnja mosta je pola-pola. Prilazna saobraćajnica sa hrvatske strane je predmet novog ugovora i ti radovi trebaju da počnu ubrzo, a mislim da će teći dobrom dinamikom s obzirom na to da isti izvođač nastavlja i te radove”, rekao je Topić.

Izvor: Agencije
7,400FansLike
458FollowersFollow