Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci do kraja oktobra biće postavljeno oko 6.000 novih LED svjetiljki (Foto)

Na području Gradiške u toku je zamjena postojeće rasvjete sa LED svjetiljkama najnovije generacije što će doprinijeti značajnoj uštedi električne energije.

LED rasvijeta predstavlja veliki potencijal kada je u pitanju ušteda energije i postizanje mjera energetske efikasnosti koje donose prednost prije svega za lokalnu zajednicu, budući da potrošnja električne energije u sistemima javnog osvjetljenja i troškovi održavanja čine bitnu stavku u budžetu lokalnih samouprava.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je najznačajniji infrastrukturni projekat projekat rekonstrukcije javne rasvjete.

On je naveo da je vrijednost ovog projekta 5,4 miliona KM, da je obezbijeđen grant slovenačke razvojne agencije u iznosu od 820.000 evra, te će sredstva za investiciju biti obezbijeđena iz uštede prelaskom na LED tehnologiju, s obzirom da će ušteda električne energije biti oko 68 odsto.

Gradska uprava Gradiška planira do kraja oktobra zamjeniti oko 6.000 starih svjetiljki sa istim brojem novih LED svjetiljki što je planirano u okviru projekta “Rekonstrukcija javne rasvjete sa LED svjetiljkama u gradu Gradiška”.

Izvor: mojagradiska.com
7,300FansLike
456FollowersFollow