Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci održan sastanak u svrhu uspostavljanja saradnje sa dijasporom

U prostorijama Gradske uprave grada Gradiška, danas je održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade RS.

Predstavnici Gradske uprave Gradiška razgovarali su sa Helenom Krnetić, načelnicom Odjeljenja za institucionalnu saradnju i dijasporu, i stručnim savjetnikom Sinišom Dragičevićem, na temu uspostavljanja organizovane komunikacije i jačanja veza sa dijasporom.

Razmatrane su određene aktivnosti koje  mogu doprinijeti jačanju međusobnog povjerenja i u konačnici rezultirati ostvarenjem saradnje u širokom spektru djelovanja, počev od saradnje u oblasti njegovanja zajedničke kulture i tradicije, do ostvarenja poslovnih partnerstava i investicija u matičnoj zemlji, odnosno lokalnoj zajednici iz koje članovi dijaspore potiču.

Predstavnici Ministarstva su ukratko prezentovali prethodne aktivnosti koje je Ministarstvo realizovalo u svrhu mapiranja i jačanja saradnje sa dijasporom, te su izložili kakve sve vidove pomoći Ministarstvo može da pruži lokalnim zajednicama u oblasti dijaspore.

Na sastanku su definisani daljnji koraci Gradske uprave grada Gradiška koji su fokusirani na aktivnostima koje će se preduzimati u cilju mapiranja dijaspore, te uspostavljanja, jačanja i kontinuiranog održavanja saradnje u svim oblastima društvenog, kulturnog, privrednog i naučnog života.

Gradiskalive.com | Foto: Grad Gradiška
6,200FansLike