Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci počelo obilježavanje “Nedjelje borbe protiv tuberkuloze”

Predavanjem o tuberkulozi učenicima OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku, prodajom markica i podjelom edukativnog materijala građanima u centru grada, Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška započela je obilježavanje “Nedjelje borbe protiv tuberkuloze”.

Koordinator za zdravstene aktivnosti Crvenog krsta Gradiška, Dragana Stević izjavila je da će sredstva prikupljena prodajom markica biti upotrebljena za kupovinu osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice.

Danas su predstavnici Crvenog krsta posjetili grudni odjel Bolnice Gradiška i tom prilikom uručili Odjelu higijensko-dezinfekciona sredstva, a pacijentima koji se nalaze na plućnom odjelu prigodne higijensko-prehrambene pakete.

Tokom Nedjelje borbe protiv tuberkuloze, koja se ove godine obilježava od 14. do 21. septembra pod nazivom  „Sat otkucava, vrijeme je da se okonča tb“, Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška organizovaće i akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, a u planu je i podjela prehrambeno higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama, a naročito onima koji žive sami i bez bližih srodnika.

Izvor: radiogradiska.com | S.Vidović
7,200FansLike
457FollowersFollow