Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci potražnja za novim stanovima velika, cijene u porastu

Pandemija virusa korona nije značajnije uticala na stanje u oblasti stanogradnje na području Gradiške – potražnja za stanovima je i dalje velika, ali je, zbog povećanih troškova gradnje, cijena stanova u porastu.

Jovana Lakić iz Odjeljenja za prodaju u građevinskoj firmi “Arting invest” Gradiška rekla je da je ova firma u prošloj godini izgradila tri objekta sa oko 100 stanova i dodala da su svi predati kupcima.

“Naša firma trenutno gradi tri objekta, dva uz Savski kej i jedan na lokaciji u blizini “starog hrasta”, gdje bi krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da počne izgradnja još jednog objekta, a planirana je izgradnja još jedne urbane vile na keju”, istakla je Lakićeva.

Lakićeva je rekla da je cijena metra kvadratnog stana u prošloj godini iznosila od 1.260 do 1.560 KM i dodala da je cijena u odnosu na protekle godine porasla zbog povećanja troškova gradnje.

Direktor građevinske Firme “Gradid inženjering” Gradiška Vasko Stojnić potvrdio je da je potražnja za stanovima i dalje velika, ali i da je cijena stanova povećana.

“Prošle godine smo započeli objekat sa 17 stanova, a zbog interesovanja za novim stanovima u planu je izgradnja još jednog objekta”, istakao je Stojnić.

On je dodao da je cijena metra kvadratnog stana u ovim objektima 1.400 KM, te istakao da će, zbog povećanih troškova materijala i radne snage, cijena stanova u novogradnji sigurno i dalje rasti.

U Gradišci je trenutno teško pronaći stan u novogradnji, posebno stanove manje kvadrature, jer se prodaju i prije završetka gradnje.

Kada se uporedi period od prije pet godina, cijena metra kvadratnog stana u novogradnji, ali i u starijim zgradama, viša je za 200 do 400 KM na istim lokacijama u gradu.

Cijena iznajmljivanja stanova takođe je porasla i za mjesečni najam jednosobnog stana se izdvaja od 250 do 350 KM, a i tu je potražnja mnogo veća nego ponuda.

Kada je riječ o prodaji kuća, njih je u oglasima mnogo više i potražnja je manja.

Izvor: Agencije
7,400FansLike
458FollowersFollow