Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci povećan broj saobraćajnih nezgoda, uskoro stacionarni radari

Na području koje operativno pokriva policijska uprava Gradiška u mjesecu avgustu evidentirano je 46 saobraćajnih nezgoda što je za pet više u odnosu na prošlu godinu, a nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima.

Na konferenciji za novinare Policijske uprave Gradiška načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković rekao je da je od ukupnog broja evidentiranih nezgoda 10 saobraćajnih nezgoda bilo sa posljedicama po lica od kojih je jedno lice teško povređeno.

Za šest mjeseci stižu “crne kamere”

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova za cijelu Srpsku nabavilo 100 stacionarnih radara od kojih je devet počelo sa radom u Banjaluci dok je za područje Gradiške predviđeno šest radara.

„Za postavljanje radara potrebno je odabrati lokacije i riješiti lokacijske uslove, dovesti potrebne instalacije za struju i internet. Mi intenzivno radimo na tim poslovima i nadamo se da će u narednih šest mjeseci to zaživjeti u Gradišci“, rekao je Škorić.

Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Govoreći o bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška za mjesec avgust Škorić je rekao da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

On je naveo da avgustu ove godine evidentirana 33 krivična djela, što je za jedno krivično djelo više u odnosu na isti period prethodne godine. Od ukupno evidentirana 33 krivična djela, 27 krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri krivična djela su iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i tri krivična djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U posmatranom periodu evidentirano je 11 krivičnih djela protiv imovine, što je za tri krivična djela manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Operativnim radom policijskih službenika otkrivena su tri krivična djela i 13 prekršaja u vezi zloupotrebe opojnih droga, te je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirano je 37 narušavanja javnog reda i mira što je za 14 narušavanja više u odnosu na avgust prošle godine. Nije evidentirano nijedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Načelnik Trifković apelovao je na vlasnike pasa da su dužni da poštuju propise koji se odnose na način držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine. On je istakao da u narednom periodu policija nastavlja sa preduzimanjem mjera i radnji na sankcionisanju prekršaja u vezi sa držanjem opasnih životinja bez nadzora, ali i prosjačenja.

Trifković je dodao da Policijska uprava Gradiška i dalje realizuje Republičku akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, i da će i dalje preduzimati sve potrebne aktivnosti u cilju zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.

Izvor: radiogradiska.com | G. Vlainić
7,100FansLike
431FollowersFollow