Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci promocija poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata iz Mađarske

U Gradišci će sutra (29.08.), u organizaciji Fondacije za održivi razvoj RS „Progresus”, svečano biti predstavljen program podrške Vlade Mađarske privredi RS. Na platou ispred gradiške “Arene”, od 11 časova, biće predstavljena poljoprivredna mehanizacija, oprema i alat mađarske proizvodnje, te domaćim poljoprivrednicima pojašnjeni uslovi pod kojima mogu aplicirati za sredstva.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima, Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra. Direktor Fondacije Andrea Jaglica pojašnjava da će se poljoprivrednici moći prijaviti za bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata, u iznosu do 70 odsto, odnosno u nominalnom iznosu od 2.500 do 25.000 evra.

Uprkos teškim uslovima u kojima privređuju, te nedostatku finansijskih sredstava koja bi mogli usmjeriti u značajniju nabavku mehanizacije, poljoprivrednici priznaju da je ponuda iz Mađarske vrlo korektna.

Podrška poljoprivrednicima u Republici Srpskoj prva je faza projekta koji su krajem prošle godine dogovorili premijer Mađarske Viktor Orban i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: radiogradiska.com | S. Trkulja
6,700FansLike