Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci spriječeno krijumčarenje migranata iz Pakistana i Nepala

Spriječeno je krijumčarenje državljana Turske, Nepala i Pakistana u dva slučaja.

GP Gradiška

“18. maja, pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, lišili su slobode državljanina BiH, nakon što je otkriven u krijumčarenju devet stranih državljana – petero državljana Nepala i četvorice državljana Pakistana. Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila “mercedes”, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gradiške”, saopštili su iz Granične policija.

Kako dodaju prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, od osumnjičenog bh. državljanina privremeno su oduzeti vozilo i drugi dokazni materijali.

“Protiv istoga biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH. Krijumčareni strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje”, naveli su oni.

GP Gorica

Pripadnici Jedinice GP BiH  Gorica, lišili su slobode državljanina Azerbejdžana, nakon što je spriječen u krijumčarenju troje državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Posušja, 20. maja ove godine.

Kako dodaju državljanin Azerbejdžana je strane državljane krijumčario u putničkom motornom vozilu dačia, bh. nacionalnih oznaka.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem je nalogu državljanin Azerbejdžana lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenog te će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba, biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH”, kazali su oni, te dodali da je u toku daljnji rad na ovom slučaju.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
458FollowersFollow