Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci uhapšen državljanin Gruzije zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici Policijske uprave Gradiška, 23. maja 2021. godine, pronašli su i lišili slobode lice inicijala A.O. državljanin Gruzije, a koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo “Krijumčarenje ljudi”.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 22.05.2021. godine oko 19.20 časova prjavljeno je da se u Vrbaškoj nalazi vozilo kombi, stranih registarskih oznaka, u kojem se nalaze lica koja svojim izgledom asociraju na migrante.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su u mjestu Vrbaška, pronašli otključano teretno vozilo marke “Iveco Daily”, a nedaleko od istoga i četiri lica koja svojim izgledom asociraju na migrante.

Na licu mjesta pronalaska teretnog vozila izvršen je uviđaj, kojom prilikom su pronađena lična dokumenta na ime lica A.O. državljanin Gruzije, kao i dokumentacija o navedenom vozilu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su 23.05.2021. godine, u mjestu Čatrnja, pronašli i lišili slobode lice A.O. za koje postoji sumnja da je počinilo navedeno krivično djelo.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se nakon dokumentovanja predmeta u redoovnoj proceduri protiv lica A.O. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Krijumčarenje ljudi”.

Lice A.O. je 24.05.2021. godine predato u nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za strance, Terenskog centra Banja Luka na dalje postupanje.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow