Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Gradišci za dva dana kažnjeno 119 pješaka

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, realizovana je dvodnevna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom kontrolu motocikla, lakih motocikla, mopeda, bicikla, električnih trotineta i odnos vozač pješak.

U ovoj akciji kontrolisano je 35 vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla, od čega su tri vozača motocikla i mopeda sankcionisana zbog upravljanja bez zaštitne kacige, četiri vozača sankcionisana su zbog upravljanja bez položene kategorije A i podkategorije A1 i devet vozača je sankcionisano zbog ostalih prekršaja.

Ukupno je kontrolisano i sankcionisano 119 pješaka, od kojih je 87.4 % odnosno 104 pješaka sankcionisano zbog prelaska kolovoza mimo obilježenih pješačkih prelaza i korištenja mobilnog telefona ili slušalica u oba uha za vrijeme kretanja kolovozom pješaka, 13 pješaka sankcionisano je zbog nepropisnog kretanja i zadržavanja na kolovozu, nekorištenja trotoara i površina namijenjenim za kretanje pješaka i dva pješaka sankcionisana su zbog ostalih prekršaja.

Takođe, u ovoj akciji kontorolisano je i 76 ostalih učesnika u saobraćaju, od kojih je 28 vozača sankcionisano zbog nepoštovanja obaveza prema pješacime, te je ukupno izdato 217 prekršajnih naloga.

Policijska uprava Gradiška će nastaviti sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, saopštili su iz PU Gradiška.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
458FollowersFollow