Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U gradiškoj Bolnici nema pacijenata oboljelih od kovida

“U gradiškoj Bolnici u posljednjih mjesec dana nije bilo pacijenata oboljelih od kovida, zbog čega je ova zdravstvena ustanova ugasila tri kovid odjeljenja i kovid intenzivnu njegu”, izjavio je direktor Bolnice Rajko Dodik.

Dodik je rekao da je za slučaj pojave pacijenata zaraženih virusom korona i dalje opremljena jedna bolnička soba, ali da prate epidemiološku situaciju i da su spremni da odgovore u slučaju potrebe zbrinjavanja novih pacijenata.

„Za sada nema potrebe da imamo kovid odjeljenja, a ako se bude situacija pogoršavala mi smo spremni da vratimo režim rada koji smo imali dok je epidemija bila na svom vrhuncu. Imamo smještajne kapacitete, sve što je potrebno za liječenje i medicinsko osoblje koje se može brinuti o takvim pacijentima“, naveo je Dodik.

On je istakao da gradiška Bolnica, kao i ostale zdravstvene ustanove, nije u početku imala iskustva sa liječenjem pacijenta sa novim virusom koji se pojavio, ali da nakon godinu i po dana učenja u praksi i od stručnjaka iz ove oblasti sada imaju dovoljno znanja da još bolje odgovore na eventualni novi povećani priliv pacijenata oboljelih od kovida.

Dodik je izrazio uvjerenje da je dobar procenat zdravstvenih radnika Bolnice stekao imunitet, navodeći da ih je oko 75 odsto vakcinisano.

On je dodao da Bolnica Gradiška sada pacijentima pruža sve usluge kao i ranije, te da period stabilne epidemiološke situacije koriste da zdravstvene radnike pošalju na zasluženi godišnji odmor, što u posljednjih godinu dana nije bilo moguće.

Izvor: radiogradiska.com | M.Malešević
7,200FansLike
457FollowersFollow