Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Grbavcima pronađeno vojno oružje i municija

U operativnoj akciji “Kalibar”, gradiška policija juče je u Grbavcima pronašla nelegalno vojno oružje u vlasništvu lica inicijala R.B. iz Gradiške.

“Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije “Kalibar”, 19.04.2023. godine, kod lica inicijala R.B. iz Gradiške pronašli su i oduzeli nelegalno vojno oružje”, saopštili su iz PU Gradiška.

Kako navode iz policije, operativnim radom na terenu je ustanovljeno da lice inicijala R.B. u mjestu Grbavci, u kući stanovanja, posjeduje određenu količinu oružja i municije.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi lice R.B. kojom prilikom je pronađen i privremeno oduzet ručni raketni bacač “M80”, zelene boje.

“O svemu gore navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv lica podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, zaključeno je u saopštenju.

Gradiskalive.com
6,700FansLike