Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U planu modernizacija javne rasvjete na području Gradiške

“U svih 56 mjesnih zajednica na području Gradiške u planu je obnova i rekonstrukcija javne rasvjete koja podrazumijeva prelazak na LED rasvjetu i izgradnju SMART platforme, a u toku su pregovori sa Međunarodnim centrom za razvoj i saradnju Vlade Slovenije za obezbjeđenje grantovskih sredstava”, izjavio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić nakon jučerašnje sjednice Skupštine grada Gradiška.

Uštedom od prelaska na LED rasvjetu i pomenutim grantovskim sredstvima Gradiška bi izbjegla zaduživanje i mogla bi pristupiti rekonstrukciji, ali i proširenju javne rasvjete u ruralnom i gradskom području.

Rekonstrukcija javne rasvjete jedan je od ciljeva usvojenog Programa rada gradonačelnika i Gradske uprave za 2022. godinu.

Pomenutim Programom predviđeno je infrastrukturno ulaganje na cijelom području Gradiške, s akcentom na rekonstrukciji i modernizacijui gradskih ulica, raskrsnica,  parking prostora i modernizaciji lokalnih i nekategorisanih puteva, rehabilitaciji postojeće i izgradnji nove kanalizacione mreže i razvoju vodovodnog sistema.

Izvor: radiogradiska.com
7,100FansLike
431FollowersFollow