Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U školama Srpske 12 odjeljenja u izolaciji

“Epidemiološka situacija vezana za virus korona u školama u RS od početka školske godine je na istom nivou, a trenutno se 12 odjeljenja osnovnih i srednjih škola nalaze u izolaciji”, kazala je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Kako jedni izlaze iz izolacije, tako drugi ulaze u izolaciji. S obzirom na to da se radi o cijeloj Republici Srpskoj i da je riječ o različitim školama koje imaju po jedno odjeljenje zbog tri pozitivna učenika, smatramo da je epidemiološka situacija u sistemu obrazovanja pod kontrolom u smislu primjene i poštovanja svih mjera”, kazala je Trivićeva.

Dodala je da se i dalje provodi vakcinacija prosvjetnih radnika i da je oko 45 odsto njih vakcinisano.

“U ovom momentu vakcinacija je jedini model da se u neku ruku zaštitimo od virusa korona u smislu teških simptoma i odlaska u određene zdravstvene ustanove. Trenutna situacija je u potpunosti pod kontrolom i naše škole funkcionišu”, kaže Trivićeva.

Rade Krecelj, direktor OŠ “Borisav Stanković” u Banjaluci, kazao je da trenutno u ovoj školi imaju tri učenika koji su pozitivni na virus korona.

“Devet učenika je u izolaciji, a ove sedmice imamo jedno odjeljenje na online nastavi”, rekao je Krecelj.

Izvor: Nezavisne | Nikolina Aleksić
7,400FansLike
457FollowersFollow