Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Srpcu počeo drugi krug projekta “Zaposli srednjoškolca”: Mladi lakše do radnog iskustva

Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” počelo je sa realizacijom projekta “Zaposli srednjoškolca” u okviru kojeg će druga generacija mladih iz Srpca imati mogućnost da stekne prvo radno iskustvo.

U pitanju je jednomjesečni program zapošljavanja, koji finansijski podržava Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a koji je za 15 srednjoškolaca omogućio radno osposobljavanje i sticanje vještina koje će im biti od koristi prilikom prvog pravog zaposlenja ili daljeg školovanja.

Izvršna direktorica udruženja “C.E.Z.A.R.” Tanja Šnjegota rekla je da su učenici Centra srednjih škola “Petar Kočić”, koji su se prijavili na javni poziv, raspoređeni u 12 poslovnih subjekata iz Srpca koji su takođe potvrdili učešće u projektu.

Među njima su Opština Srbac, Restoran “Monumental”, Kafe-bar “Lasta”, “Dijana tekstil”, “Tandem GD”, “Teksoprom”, “Tat-Kom”, Komunalno preduzeće “Vodovod”, Apoteka “Golić”, Apoteka “Anafarm” i Trgovina “Mila” iz Ćukala, dok je jedan srednjoškolac svoje radno mjesto pronašao u udruženju C.E.Z.A.R.

“Radnim angažmanima prethodila je obuka u Klubu za traženje posla koji djeluje pri Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske. Na obuci su srednjoškolci stekli osnovna znanja o traženju posla i predstavljanju poslodavcima”, rekla je Šnjegota.

Pored praktičnih znanja i vještina, kroz prvo radno iskustvo srednjoškolci će dobiti honorar, koji je obezbijeđen u sklopu projekta, a poslodavci imaju mogućnost da ih dodatno nagrade za njihov trud.

“Na kraju projekta biće predstavljen film koji će prikazati kako je tekao jednomjesečni program i utiske naših srednjoškolaca”, rekla je Šnjegota i dodala da je prošle godine kroz ovaj program prošlo 20 srbačkih učenika.

Izvor: Glas Srpske
6,200FansLike