Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Srpskoj 8. januar neradni dan za javne institucije

Vlada Republike Srpske donijela je odluku da, osim 9. januara, i 8. januar bude neradni dan za javne institucije, ali uz obavezu da se taj dan nadoknadi kako bi bio obezbijeđen puni godišnji rad.

Odluka je donesena danas na sjednici Vlade, a pored ovoga, ministri su razmatrali i Prijedlog odluke o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave, u ukupnom iznosu od 750.000 KM, Informacija o provođenju Javnog poziva za dodjelu podsticaja iz nadležnosti Ministarstva energetike i rudarstva u ovoj godini sa rang listom privrednih društava, sa Prijedlogom zaključka.

Na dnevnom redu sjednice bila je i Informacija o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja trgovine Republike Srpske za period 2023-2025. godine za 2023. godinu, sa Prijedlogom zaključka, kao i Prijedlog odluke o izradi Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj u periodu od 2024. do 2030. godine.

Ministri su razmatrali i Prijedlog odluke o utvrđivanju mreže predškolskih ustanova u Srpskoj, kao i prijedloge odluka o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava u nekoliko resora kao i realokaciji sredstava.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike