Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Srpskoj do 14. oktobra prijave za mehanizaciju mađarske proizvodnje

Poljoprivredni proizvođači i prerađivači u Republici Srpskoj od danas do 14. oktobra moći će da se prijave na novi javni poziv Fondacije za održivi razvoj “Progresus” za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru projekta podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj.

Subvenicija Vlada Mađarske po korisniku je u maksimalnom iznosu do 25.000 evra ili do 70 odsto vrijednosti nabavljene mašine ili priključka.

U Fondaciji je rečeno da se prijave mogu dostavljati putem njihovog elektronskog sistema za podnošenje i obradu prijava, te realizaciju projekata /POS sistem/ na adresi pos.forsrpska.org.

Informacije o načinu podnošenja prijava i uslovima javnog poziva mogu se pronaći na sajtu www.forsrpska.org, a dodatne informacije mogu se dobiti u kancelarijama Fondacije, putem elektronske adrese info@forsrpska.org ili na broj telefona 051/264-820.

Cilj Fondacije i Vlade Mađarske je jačanje privrednih odnosa između Republike Srpske i Mađarske kroz povećanje efikasnosti i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, razvoj tehnologije proizvodnje, unapređenje korištenja kapaciteta i upravljanja resursima, poboljšanje uslova održivosti i poslovanja.

Direktor Fondacije za održivi razvoj “Progresus” Andrea Јaglica rekla je nedavno da je više od 200 poljoprivrednih mašina i priključaka mađarske proizvodnje uručeno poljoprivrednici u Republici Srpskoj u okviru prvog programa podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko distriktu.

Izvor: RTRS
7,200FansLike
457FollowersFollow