Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U toku izgradnja vodovodne mreže u naseljima Lužani i Berek (Foto)

Komunalno preduzeće „Vodovod“ Gradiška nastavlja sa poslovima proširenja vodovodne mreže. U toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u naseljima Berek i Lužani.

Zbog potrebe napajanja vodom naplatnih kućica na izlazu u Novoj Topoli i odmarališta u Lužanima, u toku su radovi na izgradnji preko pet kilometara vodovodne mreže u naselju Berek i blizu tri kilometra u naselju Lužani. Kada se završe radovi mještani ovih naselja, ukoliko budu imali tehničke mogućnosti, moćiće se priključiti na vodovodnu mrežu i time će dobiti pitku vodu koju su dugo čekali.

Mještanin Bereka Nebojša Adžić, kaže da će se sigurno priključiti i to je nešto što su dugo čekali.

Predsjednik Savjeta MZ Berek Nedeljko Stijaković, rekao je da gornji dio sela nema ni vode za piće, te će svakako ovo mnogo značiti i poboljšati uslove života na selu.

Radove na ovom projektu izvodi KP „Vodovod“,a finansiraju Autoputevi Republike Srpske.

„Vrijednost investicije je 406.000 KM, a radovi teku planiranom dinamikom. U sklopu investicije iskoristićemo da naselja koja gravitiraju uz glavnu cestu obezbijedimo sa pitkom vodom i nastojaćemo da stvorimo sebi preduslove za širenje mreže po dubini naselja koja se nalaze na ovom području”, kaže direktor KP „Vodovod“ Gradiška Sandro Zeničanin.

Ukoliko ih vrijeme posluži radnici gradiškog preduzeća „Vodovod“ sve radove na ovom projektu planiraju da završe za mjesec dana.

Izvor: radiogradiska.com | N. Miljković
6,700FansLike