Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U dvodnevnoj akciji policije kažnjeno 159 vozača

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, 20. i 22. aprila 2021. godine, realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu traktora, radnih mašina i tehničke neispravnosti vozila.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 227 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je sankcionisano 159 vozača ili 70%. Po akcentu akcije sankcionisana su 124 vozača, dok je 35 vozača sankcionisano po drugim osnovama.

Od 124 sankcionisana vozača po akcentu akcije, 106 vozača sankcionisano je zbog tehničke neispravnosti vozila, 16 vozača je sankcionisano zbog nekorištenja žutog rotacionog svjetla na traktoru, jedan vozač zbog neregistrovanog traktora i jedan vozač zbog isteka važenja polise osiguranja.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, poručuju iz policije.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow