Cookie Consent by Free Privacy Policy website

U Vilusima napali sudiju zbog crvenog kartona i penala

Dva igrača i jedan gledalac napali su juče glavnog sudiju na fudbalskom stadionu u mjestu Vilusi, kod Gradiške, tokom fudbalske utakmice između FK Romanovci i FK Vilusi.

Kako se nezvanično saznaje, do sukoba je došlo  nakon što je glavni sudija dosudio crveni karton  igraču FK Romanovci Aleksandru Petkoviću (30) iz Gradiške i  penal za protivničku ekipu, nakon čega su igrači Petković i Rastko Paspalj (22), koji je golman u ovom klubu, fizički napali glavnog sudiju, odgurujući ga rukama i tijelom.

Dodaju da je Petković nakon sukoba sa sudijom, oteo kartone iz njegove ruke i bacio na zemlju.

“Nakon što je prekinuta utakmica i kada je sudija krenuo prema svačionici, na teren  je utrčao Vladimir Njezić (30) takođe iz Gradiške i glavnog sudiju udario u glavu”, kazali su izori “Nezavisnih” bliski istrazi.

Iz Policijske uprave Gradiška kazali su da je Policijskoj  stanici Nova Topola, 3. aprila oko 18 časova prijavljeno je da je na  došlo do fizičkog napada na glavnog sudiju od strane dva igrača i jednog gledaoca.

“Postupajući po ovoj prijavi, policijski službenici su utvrdili da je tokom odigravanja fudbalske utakmice u 72. minuti, glavni sudija dosudio crveni karton domaćem igraču A.P. iz Gradiške i penal za protivničku ekipu, nakon čega su igrači A.P. i R.P. fizički napali glavnog sudiju, odgurujući ga rukama i tijelom. Nakon prekida utakmice i odlaska prema svlačionici, na teren je utrčalo lice V.Nj. iz Gradiške i glavnog sudije udario u glavu”, kazali su iz PU Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv A.P, R.P. i V.Nj. podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Izvor: Nezavisne | Dajana Vujatović
7,400FansLike
458FollowersFollow