Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Uhapšen Branislav Zeljković, javio se policiji u toku noći

Policija Republike Srpske uhapsila je direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

On je priveden u nastavku akcije MUP RS i Republičkog tužilaštva, koja je usmjerena na otkrivanje nezakonitih radnji u vezi sa prošlogodišnjom nabavkom medicinske opreme tokom pandemije virusa korona.

Za njim se od juče tragalo, a iz nadležnog tužilaštva su saopštili da je bio u bjekstvu, ali se sumnjalo da je na području Banjaluke.

Nezvanično se saznaje da se Zeljković sinoć sam javio policiji, a s obzirom da je za njim bila u toku potraga, i formalno je priveden. U nastavku se očekuje da tužilac ispita sve osumnjičene koji su u vezi sa ovim predmetom.

Kao što smo ranije objavili, juče su uhapšeni Slavko Bojić odgovorna osoba u agenciji “Procontrol” preko koje je Institut nabavljao zaštitnu opremu, Saša Marković iz turističke agencije “Travel4fun” preko koje je takođe nabavljana medicinska oprema, te Dragan Dubravac. Radi se o ugovorima vrijednim nekoliko miliona maraka.

Do kasno sinoć trajali su pretresi na više lokacija u Banjaluci, službenih prostorija Instituta i kancelarija navedenih agencija, kao i privatnih prostorija koje koriste osumnjičeni.

Izvor: Mondo | Foto: Vedran Ševčuk
7,300FansLike
458FollowersFollow