Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Uhapšena četiri lica zbog uznemiravanja građana i neovlaštenog posjedovanja oružja

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 30.08.2021. godine, identifikovali su i lišili slobode lice M.M. iz Srpca zbog postojanja sumnje da je počinilo krivična djela “Izazivanje opšte opasnosti” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija” i lica M.L. i L.M. iz Srpca i D.N. iz Prnjavora zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Naime, policijski službenici PS Srbac, došli su do operativnih saznanja da u mjestu Župski Razboj, opština Srbac, u proteklom periodu više lica konstantno uznemirava građane bezobzirnim ponašanjem i pucanjem iz vatrenog oružja.

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici su utvrdili da je 28.08.2021. godine u mjestu Razboj Župski, opština Srbac, lice M.M. ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja, te na taj način izazvalo osjećaj uznemirenosti kod građana, dok je za tri lica utvrđeno neovlašteno posjedovanje oružja.

Kod istih su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (vatreno oružje-puške i ručnu bombu).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac OJT Banjaluka, koji je naložio da se lica nakon ispitivanja otpuste na slobodu, a da se protiv istih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow