Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Uhapšena dva lica iz Gradiške, nezakonito lovili ribu i ubijali divljač

Policijski službenici PU Gradiška, u saradnji Jedinicom granične policije Gradiška, 30.03.2022. godine, došli su do operativnih saznanja da se na obali rijeke Save u mjestu Vrbaška, nalaze dva lica sa dva čamca, te da se čulo više pucnjeva iz vatrenog oružja, nakon čega su se jednim čamcem udaljili sa lica mjesta.

Zajedničkim aktivnostima identifikovana su i lišena slobode lica inicijala M.D. i S.B. obojica iz Gradiške, za koje postoji osnovi sumnja da su počinili krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, “Nezakonit lov” i “Nezakonit ribolov”.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuća, pratećih objekata i vozila koja koriste osumnjičena lica. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U jutarnjim časovima, 31.03.2022. godine izvršen je uviđaj na licu mjesta pronalaska dva čamca na obali rijeke Save, kojom prilikom su izuzeti čamci. Takođe, istog dana, izvršen je pretres vikend kuće u mjestu Vrbaška u čijoj je blizini uočeno pucanje osumnjičenih lica iz vatrenog oružja, kojom prilikom je pronađen uređaj za lov ribe električnom strujom.

Na određenoj udaljenosti od vikend kuće, u mjestu Gašnica, grad Gradiška, pronađena je ustrijeljenja divljač u vodi, a u neposrednoj blizini pronađeno je i vatreno oružje – lovačka puška i municija.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se lica ispitaju na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv lica M.D. i S.B. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
457FollowersFollow