Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ukinut pritvor uhapšenima u akciji “Storidž”

Sud Bosne i Hercegovine na prijedlog Tužilaštva BiH, ukinuo je pritvor osumnjičenima u akciji “Storidž”: Veljku Ugrenoviću, Mladenu Grbiću, Savi Dragišiću, Saši Vidoviću, Filipu Munjeranu, Gordanu Gvozdenu, Draženu Karanu, Nebojši Tojagiću i Dariu Taškovu i odredio im mjere zabrane.

Sud im je odredio mjeru zabrane napuštanja boravišta koje ne smiju napuštati bez prethodnog odobrenja Suda BiH izuzev ukoliko ga napuštaju da bi se pojavili u ovoj krivičnopravnoj stvari po pozivu Suda ili Tužilaštva BiH.

Ukoliko je hitno potrebno da napuste mjesto boravišta, osumnjičeni se mogu obratiti Sudu obrazloženim zahtjevom o kojem će Sud odlučiti u svakom konkretnom slučaju.

Takođe im je izrečena mjera zabrane putovanja i od osumnjičenih se privremeno oduzimaju važeće putne isprave.

Osim toga zabranjeno im je sastajanje s određenim osobama i svaki oblik kontaktiranja s drugim osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu.

Veljko Ugrenović i drugi osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe, krivičnim djelom krijumčarenje ljudi i krivičnim djelom teška krađa.

Izvor: Nezavisne | Autor: Ljiljana Radić
6,700FansLike