Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ukinut pritvor uhapšenom Vujiću iz Gradiške

Sud Bosne i Hercegovine, ukinuo je mjeru pritvora osumnjičenom Darku Vujiću iz Gradiške, uhapšenom u akciji “Storidž 2”, i odredio mu određene mjere zabrane.

Sud je juče donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva te je Vujiću ukinuta mjera pritvora određena rješenjem Suda BiH od 10. decembra 2021. godine.

Istovremeno su osumnjičenom Vujiću određene mjere zabrane.

Radi se o zabrani putovanja iz člana 126. stav 2. Zakona o krivičnom postupku BiH.

“Osumnjičenom se privremeno oduzimaju važeće putne isprave, uz zabranu izdavanja novih, te mu se zabranjuje prelazak državne granice uz korištenje lične karte”, navode iz Suda BiH.

Dodaju da mu je određena obaveza povremenog javljanja državnom organu, odnosno da se osumnjičeni obavezuje da se javlja jednom sedmično u nadležnu policijsku stanicu.

Takođe, zabranjeno mu je sastajanje s određenim osobama, odnosno kontaktiranje i sastajanje s drugim osumnjičenim licima i svjedocima u ovom predmetu.

“Mjere zabrane će trajati dok za istim postoji potreba ili do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti trajanja mjera vršiće se svaka dva mjeseca. Osumnjičenom može biti određen pritvor ukoliko prekrši bilo koju obavezu nametnutu rješenjem”, navodi se u saopštenju.

Iz Suda podsjećaju da su Veljko Ugrenović i drugi osumnjičeni da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe, krivičnim djelom krijumčarenje ljudi i krivičnim djelom teška krađa.

Izvor: Nezavisne
6,200FansLike