Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Umjesto na Tunjicama, kaznu će služiti na farmi?

Marko Čolić (34), koji je pravosnažno osuđen za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića, ubuduće će kaznu od pet godina izdržavati na zatvorskoj farmi u Trnu, opština Laktaši, potvrdili su nezvanično izvori “Nezavisnih”.

To, u praksi znači da Čolić, bar neko vrijeme, neće biti iza zidina Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka na Tunjicama.

Inače, “Nezavisne novine” nezvanično saznaju da Policijska uprava Banjaluka nije dala pozitivno mišljenje za korištenje vanzavodskih aktivnosti kada je riječ o Čoliću.

Iz Ministarstva pravde RS potvrdili su da je Čolić, prema informacijama iz KPZ-a Banjaluka, 26. maja premješten na poluotvoreno odjeljenje odnosno farmu na Trnu. Tražio je, saznajemo, da koristi vanzdavodske pogodnosti, ali mu to nije odobreno.

“Korištenje pogodnosti van ustanove nisu odoborene zatvoreniku budući da ne ispunjava zakonske uslove”, rekli su iz Ministarstvu pravde RS, odakle su dodali da je on stekao formalne zakonske uslove za korištenje pogodnosti van ustanove, ali ima jednu negativnu policijsku provjeru.

Naime, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Policijskoj upravi Banjaluka je 1. februara upućen je zahtjev za provjeru sa terena.

“U dopisu MUP-a od 1. marta njihov odgovor je bio negativan, a kao razlozi navedeni su način izvršenja i težina krivičnog djela, mišljenje da bi boravak zatvorenika Čolića na slobodi izazvao osjećaj uznemirenosti i fizičke ugroženosti oštećene strane i njegove porodice, kao i uznemirenosti ostalih građana”, pojašnjavaju iz resornog ministarstva.

Izvor: Nezavisne | Autor: Dragan Sladojević
7,300FansLike
456FollowersFollow