Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Upoznajte Bojana Nikolića, ilustratora “Blicnet – Priče za djecu”

Kreativnom programu kompanije Blicnet “Priče za djecu” pridružio se Bojan Nikolić, ilustrator iz Dervente i autor društvenih igara za djecu. Bojanov zadatak je da priče učenika koje Blicnet objavljuje na sajtu pricezadjecu.blic.net oživi na jedinstven i zabavan način kako bi djeca u potpunosti uživala u pričama starijih drugara.

Crtanjem se počeo baviti još kao dijete, prije skoro tri decenije, inspirisan životinjama iz ilustrovane dječije Enciklopedije prirode koju su Bojan i njegova sestra dobili za poklon, ali veliku podršku njegovom talentu pružio je njegov nastavnik likovnog vaspitanja u osnovnoj školi.

“Zahvaljujući dobrom nastavniku Miloradu Popoviću moje crtanje dobija na zrelosti uz primanje osnovnog i potrebnog znanja za pravilno umjetničko stvaranje i izražavanje”, kaže Bojan Nikolić.

blicnet

“U tom periodu pronalazim svoju originalnost, koristim tehniku sjenčenje grafitnom olovkom. Kasnije otkrivam teme iz svijeta mašte i fantazije, te mitologije i ulazim u svijet boja. Tako moji crteži sve više dobijaju današnji izgled odnosno izgled koji sam imao potrebu da predstavim u javnosti”, zaključuje Nikolić.

Posljednjih godina intenzivno radi sa djecom u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ u Derventi, jer želi da kod djece razvija njihove talente i promoviše zdrav način igranja, uz zdravo druženje i kreativno opuštanje. Do sada je ilustrovao nekoliko slikovnica i održao nekoliko samostalnih izložbi. Detaljnu Bojanovu biografiju pročitajte na sajtu pricezadjecu.blic.net.

Bojan je već ilustrovao prvu priču koju je Stručni žiri konkursa “Priče za djecu” odabrao za predstavljanje na sajtu, te će vremenom ilustrovati i ostale odabrane priče.

Kompanija Blicnet poziva djecu i njihove roditelje da posjete sajt pricezadjecu.blic.net jer ubrzo objavljuje nove priče. A učenike od V do IX razreda podsjeća da nagradni konkurs za pisanje autorskih priča za djecu traje do prvog jula ove godine, te da se o tome mogu informisati preko rubrika “Konkurs” i “Česta pitanja” na sajtu pricezadjecu.blic.net.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
457FollowersFollow