Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Usvojen budžet grada Gradiška za 2022. godinu

Odbornici Skupštine grada Gradiška juče su usvojili budžet grada za 2022. godinu u iznosu od 32.800.000 KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da budžet ima i socijalnu i razvojnu funkciju i da je namjera lokalne uprave da Gradiška nastavi putem putem razvoja, infrastrukturnog opremanja i stvaranja preduslova za privredni razvoj i realizaciju investicija, kako domaćih tako i stranih partnera.

“Gradiška vodi računa i o građanima u stanju socijalne potrebe i upravo kroz budžet u narednoj godini izdvojićemo 5.700.000 KM za socijalnu zaštitu, što čini 15 odsto budžeta”, naglasio je Adžić.

On je dodao da će značajna sredstva biti izdvojena za Javnu predškolsku ustanovu “Lepa Radić” i srednje škole, dok će svako novorođeno dijete u narednoj godini iz budžeta dobiti po 200 KM ili 250 KM putem Centra za socijalni rad.

“I u narednoj godini planirana su sredstva za nabavku udžbenika za učenike iz socijalno osjetljivih kategorija i učenike iz višečlanih porodica, a podršku iz budžeta u iznosu od 90.000 KM imaće i penzioneri. Donijeli smo i odluku o isplati jednokratne pomoći u iznosu od po 200 KM za sve zaposlene radnike u Domu zdravlja i Bolnici Gradiška“, istakao je Adžić.

Na sjednici Skupštine grada Gradiška, između ostalog, usvojen je rebalans budžeta grada Gradiška za 2021. godinu u iznosu od 37.200.000 KM, te Program rada Skupštine za narednu godinu.

Usvojeni su prijedlozi Godišnjeg plana implementacije Strategije razvoja grada, Plan kapitalnih investicija i Akcionog plana implementacije Strategije razvoja lokalnih puteva i ulica na području grada Gradiška za 2022. godinu.

Skupština grada je usvojila i više programa kojima se definiše način raspodjele budžetskih sredstava u idućoj godini, te planovi rada i finansijski planovi gradskih ustanova i preduzeća za 2022. godinu.

Usvojena je Odluka o raspisivanju izbora za savjete mjesnih zajednica, koji bi trebalo da budu održani 20. marta iduće godine, te usvojena odluka da se naknada za rad predsjednika svjeta mjesnih zajednica za 2022. godinu, u odnosu na dosdašnjih 70 KM, uveća na iznos od 100 KM.

Izvor: Agencije
7,200FansLike
457FollowersFollow