Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Vakcinacija trećom dozom u Srpskoj kreće u ponedjeljak

Imunizacija trećom dozom vakcine protiv korona virusa u Srpskoj kreće od ponedjeljka, a iz Instituta za javno zdravstvo počeli su da pozivaju građane iz prioritetnih grupa da ih obavijeste da će od početka sljedeće sedmice moći da prime buster dozu.

Kako su za “Srpskainfo” naglasili u ovom institutu, riječ je o starijima od 65 godina, te hroničnim bolesnicima. Objašnjavaju da se treća doza može primjenjivati kod onih koji su revakcinisani prije 31. marta ove godine.

“Za primanje treće doze, potrebno je da prođe šest mjeseci od revakcinacije. Trenutno pozivamo zdravstvene radnike, ljude starije od 65 godina, hronične bolesnike. U IJZ RS treću dozu će moći da prime oni koji su vakcinisani i revakcinisani u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Ako zainteresovanost građana bude velika, po danima ćemo organizovati davanje određenih vakcina. S druge strane, oni koji su protiv korona virusa imunizovani u domovima zdravlja u RS, tamo će dobiti i treću dozu, prema planovima tih zdravstvenih ustanova. Domovi zdravlja u RS će planove praviti prema svojim kapacitetima, te pozivati građane na vakcinaciju trećom dozom”, kaže portparol IJZ RS Milka Mrđa.

Dodaje da oni koji su vakcinisani i revakcinisani u Srbiji, a u prioritetnim su kategorijama, buster dozu takođe mogu da prime u IJZ RS, uz potvrdu o dobijanju prve dvije doze.

Izvor: srpskainfo.com | Maja Radoja
7,100FansLike
431FollowersFollow