Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Veliki uspjeh hirurgije u gradiškoj Bolnici: Prva laparaskopska operacija tumora debelog crijeva (Foto)

Hirurzi gradiške Bolnice Aleksa Sredić i Boban Bijelić, zajedno sa mentorom Valentinom Sojarom, uglednim abdomenalnim hirurgom iz Ljubljane koji je, pored ostalog, poznat po transplantacijama jetre i drugim komplikovanim zahvatima, uspješno su odstranili zloćudni tumor debelog crijeva laparaskopskom metodom.

“Operacija je protekla po planu, pacijent se uspješno oporavlja. Riječ je o ženskoj osobi iz Novog Grada koja ima 64 godine. Nema nikakvih komplikacija, i u petak će biti puštena na kućni oporavaka. To je veoma ohrabrujuće za cijeli naš tim u kojem su još anesteziolog Anita Švraka i glavna instrumentarka Dubravka Babić”, rekao je hirurg Aleksa Sredić.

On podsjeća da su pacijente, zbog ovakvih operativnih zahvata, do sada upućivali u Beograd, što je bitno poskupljivalo operacije, a čekanje produžavalo.

“Za nas je saradnja sa doktorom Sojarom dragocjena, a njegovo iskustvo nemjerljivo. Ipak, za svaku pohvalu je i odnos direktora Bolnice Rajka Dodika i njegovih saradnika koji pravilno shvataju i podržavaju usvajanje novih hirurških metoda te saradnju sa stručnjacima iz regiona i svijeta”, naglasio je Aleksa Sredić.

Rajko Dodik je zadovoljan uspjehom bolničke hirurgije, rekavši da je to logičan slijed nedavno uspostavljene saradnje sa doktorom Valentinom Sojarom.

“Sojar je prošlog mjeseca prvi put posjetio našu Bolnicu i održao predavanje o komplikacijama, bolestima i savremenim metodamna liječenja debelog crijeva. Sada smo načinili korak dalje i ta iskustva uspješno primijenili u praksi. Time se otvara nova mogućnost primjene savremenih metoda u hirurgiji. Ovakve operacije ćemo, zajedno sa Sojarom raditi i ubuduće, a naš krajnji cilj je da u potpunosti, pod njegovim nadzorom, osposobimo i osamostalimo naše hirurge”, izjavio je Rajko Dodik, direktor Bolnice Gradiška.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Milan Pilipović
7,200FansLike
457FollowersFollow