Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Vilenjak Cvilidreta” premijerno u Gradišci

Premijera dječije predstave “Vilenjak Cvilidreta” biće odigrana u nedjelju, 24. decembra, sa početkom u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra Gradiška.

Predstava je rađena po motivima bajke braće Grim, u kojoj igraju Anando Čenić i Dragana Ilić, koji su poznati najmlađoj publici po predstavi “Cvrčak i Mrav”, koja je odigrana više od 30. puta.

Predstava je autorski projekat Ananda Čenića i Dragane Ilić, a u produkciji Gradskog pozorišta Gradiška i to je četvrta premijera ove godine u ovom pozorištu.

“I ovaj put mališani u Gradišci uživaće u igri mladih glumaca uz predivne songove, kostime, ali i lutke marionete koje će oživjeti čarobni svijet ove bajke braće Grim”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Gradiška.

Sam Čenić, koji pored toga što igra, potpisuje režiju, dramatizaciju i muziku komada, govorio je o predstavi.

“Ovaj vanvremenski klasik braće Grim govori nam o borbi jedne dobre i poštene djevojke sa manipulativnim vilenjakom, ali i sa kraljem koji je njenog hvalisavog oca zatvorio u sobu na dvoru očekujući da će od slame da isprede čisto zlato. Djevojka ni kriva ni dužna mora da izvrši težak zadatak nakon kojeg upada u još veću nevolju. Uz igru, pjesmu i lutkarsko – dramski izraz dvoje mladih glumaca će vam ispričati ovu aktuelnu priču na savremen i autentičan način, ali ne odričući se njene tradicionalne bajkovitosti”, rekao je Čenić.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike