Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Višković: Ruske vakcine sutra stižu u Banjaluku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je kontingent ruskih vakcina predviđenih za građane Republike Srpske stigao u Beograd, te da će već sutra biti u Banjaluci.

Višković je naveo da je riječ o 25.000 vakcina plus 1.300 za Prijedor, te da u Banjaluku nisu stigle juče, kako je bilo najavljeno, jer je direktor preduzeća “Krajina grup” imao smrtni slučaj.

“Vakcine će već sutra biti u Banjaluci, te će proći svu proceduru provjere kvaliteta Instituta za javno zdravstvo Srpske i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, te će nakon toga biti distribuisane građanima”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On očekuje da će početkom maja stići i 80.000 doza kineske vakcine, te da će na večerašnjoj sjednici Vlada usvojiti određena dokumenta, kako bi se već sutra moglo ići ka interventnom uvozu.

Kovaks

Kada je riječ o “Kovaks” mehanizmu, Višković je rekao da postoje obećanja iz tog sistema da se u maju može očekivati veća količina vakcina za BiH, a time i za Republiku Srpsku.

Izvor: Agencije
7,300FansLike
456FollowersFollow